jueves, 3 de mayo de 2007

3ª experiència:Què és de veritat? Els anuncis de la "tele": veritat o mentida?

Què és de veritat? Els anuncis de la "tele": veritat o mentida?
Aquesta experiència ja tracta la dimensió de la realitat de la televisió. És molt important en Ed Infantil .Molts nens i nenes o bé arriben a creure-s’ho tot o be sols diuen que lo únic que té la tele de cert són els noticiaris. Per això és bo que amb experiències com aquestes es solucionen els diversos dubtes dels xiquets, al entrar en el gran àmbit de competència Comunicació audiovisual: Representació dels mitjans.

Els objectius que treballem en aquesta són:


Començar a diferenciar entre el món real i les imatges que el volen representar. Açò es un objectiu que el podem relacionar amb les activitats del taller Fem fotos
Comparar les propietats i les característiques dels objectes reals amb la seva representació gràfica, especialment en la publicitat. Mirar anuncis de la televisió i comparar el producte amb la realitat. Veure que en alguns anuncis de gelats, pareixen més grans i després els comparem a la gelateria del barri, i no son del mateix tamany.
Reflexionar sobre la influència de la publicitat i adonar-se que ens ofereixen una imatge distorsionada de la realitat. Podem ficar-los com exemple els anuncis on surten joguines que pareix que prenen vida pròpia.

Amb aquest projecte estarem treballant no sols el camp: Imatge en moviment. Sinó que estarem anant més enllà, començarem a crear en el nostre alumnat uns telespectadors crítics i que saben distanciar-se una mica de la televisió per a mirar d’una manera més objectiva .En definitiva iniciar-se en l'educació de l'esperit crític com a espectadors.

A més estarem treballant àrees relacionades com:Descoberta de l'entorn. Llenguatge verbal.

No hay comentarios: