jueves, 3 de mayo de 2007

1º Experiencia:Fem fotos

Fem fotos és una experiència molt adequada per a l’etapa d’infantil, com a mode d’inici dels aspectes audiovisuals en el curs.

Els objectius son molt específics, i crec que molt motivadors per als nens i nenes.

Començar a diferenciar entre el món real i les imatges que el volen representar. Veure com a partir d’una fotografia podem veure el món en dimensions menudes, però que no és com el nostre cos, que el podem veure per tots els costats, es a dir, en tres dimensions, sinó que allò que fotografiem apareix plasmat en un full plà.
Aprendre a associar imatges parcialitzades amb el seu conjunt corresponent. per a aquest objectiu un material molt útil serien els zooms de les cameres, així com la utilització del ordinador, on podem retallar un tros d’una foto.
Observar i descriure els elements que apareixen en una imatge fixa. Una vegada fem la foto allò que volem, els nens han de ser capaços de explicar allò que veuen, i relacionar-ho amb aspectes de la vida quotidiana
Produir missatges audiovisuals senzills utilitzant diferents mitjans (foto, transparència, enregistrament en un casset, enregistrament en vídeo, etc.) i observar que cada missatge té un autor.
Aprendre a posar un títol i el nom de l'autor/a a cada producció
. Per a aconseguir aquest propòsit, necessitem un repertori de reflexions prèvies, quan fèiem activitats de fer fotos i explicar que hi mostraven, ja que així aprenen que qui fa la fotografia és l’autor, i per això ell sap el que vol mostrar.

Amb aquesta experiència temporalitzada en aproximament 1 mes (segons la motivació de l’alumnat), treballarem el camp de la imatge fixa així com àrees transversals com educació artística: visual i plàstica
.

No hay comentarios: